Diş Hekimliği Sempozyumu

1. Uluslararası Diş Hekimliği Sempozyumu Rize Dedeman Otel’de yapıldı.

EĞİTİM 7.10.2013 14:47:47 16 0
Diş Hekimliği Sempozyumu



Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp ARSLANKÖYLÜ ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın da iştirak ettiği programa gerek yurt içi gerekse yurt dışından birçok akademisyen katıldı. 
 
 Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programda Üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN katılımcılara yönelik selamlama konuşması yaptı. Ayrıca, sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
 
Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil DUYMUŞ ise,

2013 yılında hizmete başlayan fakültenin kısa sürede hem lisans hem de uzmanlık eğitimi verebilecek seviyeye geldiğini, bunun yanında Rize ve çevre illerdeki hastaların her türlü diş tedavisine cevap verebilecek durumda olduğunu söyledi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Rize Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Müzik Grubu tarafından seslendirilen atma türküler katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 
 
 
Sempozyumun bilimsel ayağında ise akademisyenler, ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer alan diş hastalıklarını konuştu. Farklı konu başlıkları ile söz alan konuşmacılar, vücuttaki diğer organları da etkileyen diş sağlığının ne denli önem taşıdığına dikkat çektiler.
 
 
1. Uluslararası Diş Hekimliği Sempozyumu’nun sonunda, programa iştirak eden konuklar için Rize’nin tabii güzellikleri ve tarihi zenginliklerini içine alan gezi programı tertip edildi.

3-5 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyumda renkli görüntüler de ortaya çıktı.
  


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI