DENİZCİLİK EMNİYET EĞİTİMLERİ TESİSİ AÇILDI

Rize’de Denizcilik alanında eğitim veren 3 lisenin ortak kullanımı için oluşturulan “Denizde Emniyet Eğitimi” tesisinin açılışı yapıldı.

EĞİTİM 8.05.2018 07:17:01 7 0
DENİZCİLİK EMNİYET EĞİTİMLERİ TESİSİ AÇILDI

Bayram Ali Kavalcı

RİZE-Rize’de Denizcilik alanında eğitim veren, Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Işıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı eğitim vermek amacıyla oluşturulan ‘Denizde Emniyet Eğitimleri Tesisinin açılışı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve beraberindeki diğer davetliler tarafından kurdele kesilerek eğitim veremeye başladı.

Çayeli İlçesi Limanköy mevkiindeki oluşturulan tesisin açılışına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ve diğer davetliler katıldı.

Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) belirlediği standartlar ve Denizcilik Müsteşarlığının yönergeleri doğrultusunda oluşturulan ‘Denizde Emniyet Eğitimleri Tesisinin açılışının ardından, öğrenciler tarafından Vali Bektaş ve diğer davetlilere, tesis hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yapılan bilgilendirmelerde, hizmete sunulan tesiste öğrencilere; denizde kişisel can kurtarma teknikleri eğitimi, temel ilk yardım eğitimleri, yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimleri, personel güvenliği eğitimleri ve can kurtarma araçları kullanma yeterliliği eğitimlerinin, uygulamalı olarak verileceği belirtildi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, açılış esnasında yaptığı değerlendirmede; bu önemli tesisin denizcilik alanında Türkiye’de sayılı tesislerden biri olduğunu belirterek, emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür etti. 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı