ÇAYKUR'DA ARTIK YETKİLİ ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇAYKUR' da yetkiyi üye çoğunluğunu elinde bulunduran Öz Gıda İş Sendikası'na verdi.

EĞİTİM 14.11.2013 22:02:02 16 0
ÇAYKUR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇAYKUR' da yetkiyi üye çoğunluğunu elinde bulunduran Öz Gıda İş Sendikası'na verdi.


ÇAYKUR'da Tek Gıda İş Sendikası'nın aldığı ancak işçinin destek vermemesi üzerine uygulanamayan grev kararının ardından işçiler Öz Gıda İş Sendikasına geçmeye başladı.

Kısa sürede üye çoğunluğunu elde eden Öz Gıda İş Sendikası yetki için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığa başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren Bakanlık yetki tespitini Öz Gıda İş Sendikası'ndan yana kullandı. Böylece ÇAYKUR'da tarihi bir değişim yaşandı ve Öz Gıda İşSendikası yetkili oldu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAFTAYA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkiyi Öz Gıda İş Sendikasına vermesinin ardından gözler sendika ile Çaykur arasında imzalanacak olan toplu iş sözleşmesine çevrildi. Edinilen bilgilere göre Öz Gıda İş Sendikası ile Çaykur arasındaki ilk toplu iş sözleşmesi önümüzdeki hafta imzalanması bekleniyor.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI