BAYRAKTUTAN’DAN AÇÜ REKTÖRÜ BİLGİN’E ZİYARET

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e “nezaket” ziyaretinde bulundu.

EĞİTİM 20.08.2021 10:28:33 80 0
BAYRAKTUTAN’DAN AÇÜ REKTÖRÜ BİLGİN’E ZİYARET

Hayati Akbaş

ARTVİN- CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e “nezaket” ziyaretinde bulundu.

“Türkiye’nin Yeşil Üniversitesi” temasıyla Artvin Çoruh Üniversitesinin eğitim ve akademi alanlarında yürüttüğü çalışmalar ekseninde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Tıbbi Aromatik Bitkiler alanında “İhtisas Üniversitesi” seçilen Üniversite de devam eden araştırmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımları yapıldı.

Toplantıda tıbbi aromatik bitkilerin farklı alanlarda değerlendirilmesi yönünde Üniversite de bir dizi projenin hazırlandığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, tıbbi aromatik bitkilerden doğal ahşap koruyucu malzemelerin üretildiğine ve aynı zamanda Artvin’in marka değerini yansıtacak sağlıklı, doğal ve gündelik kullanıma uygun çeşitli kozmetik ürünlerin hazırlanması için alanında uzman bir ekip tarafından proje uygulamalarının başlatıldığını ifade etti.

Üniversitenin Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin Artvin’in yeşil tuvaline yeni bir renk katacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bilgin, “ülkemizin topyekûn kalkınma hedefi doğrultusunda Artvin Çoruh Üniversitesinin tüm paydaşlarla ortak hareket ederek kentte ve bölgede turizm, sanayi ve ticaretin canlandırılması doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini” belirtti.

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber ve Başkan Yardımcısı Orhan Atan’ın hazır bulunduğu ziyarette ayrıca Üniversite de eğitim potansiyeli ve bilimsel araştırma imkânlarının geliştirilmesi üzerine fikir alışverişleri yapıldı.

Ziyaret plaket takdimi ve karşılık iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı