BAŞBAKAN CANLI TÖRENE KATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törene bağlandı.

EĞİTİM 17.02.2014 18:15:48 12 0
BAŞBAKAN CANLI TÖRENE KATILDI
Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında tablet dağıtımı Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde başlatıldı.
        Pilot iller arasında yer alan Rize'de, Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 9. sınıf öğrencilerine tabletlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, Vali Nurullah Çakır, Ak Parti Rize Milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Hasan Karal dağıttı.
        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törene bağlandı.
        Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Gümrük ve Ticaret Bakanımızı, sayın milletvekillerimizi, sayın valimizi görüyorum. Ankara'dan tüm öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize selamlar, sevgiler gönderiyorum. Söz sizde, buyurun' sözleri üzerine Bakan Sayın Yazıcı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, 'Şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten bu proje öğrenmenin, öğretmenin, bilgiye erişmenin miladı. Emeği geçen tüm bakan arkadaşlarımı tebrik ediyor, size de şükranlarımı sunuyorum' dedi.
        Bunun üzerine Sayın Başbakan da teşekkür ederek, 'Çocuklarımızın ellerinde tabletlerini görüyorum. Bunlar bizim kızlarımız, bunlar bizim çocuklarımız. Hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.
        Telekonferans bağlantısının sona ermesinin ardından bir açıklama yapan Bakan Sayın Yazıcı, 'Bizim inancımızda, felsefemizde hayat boyu öğrenme var. Öğrenmenin yaşı yok, zamanı da yok. 21. yüzyılda en önemli hedeflerden biri bilgiye ulaşmak ve bilgi üretmektir. Dolayısıyla gençlerimiz günün teknolojik koşullarını kullanmak suretiyle daha hızlı, daha kolay zaman tasarrufu sağlayarak bilgiye erişecekler. Bilgi üretme konusunda da daha donanımlı hale gelecekler' diye konuştu.
        Fatih Projesi'nin önemli bir proje olduğunu dile getiren Bakan Sayın Yazıcı, şunları söyledi:
        'Başbakanımız konuşmasında birkaç hususun altını çizdi. Elbette ki çocuklarımız, Fatih Projesi kapsamında teslim ettiğimiz bu aygıtların esiri olmayacak ama ona hükmedecekler. Ellerindeki imkânlarla bilgiye erişecekler, faydalanacaklar ama mutlaka kontrolün kendilerinde olması gerekiyor. Bu aletleri kullanırken yazmayı okumayı terk etmeyecekler. Aksi takdirde hiçbir şey ortada kalmaz. Yazmak, çizmek, okumak öğrenmenin apayrı bir yoludur. Bunları hep birlikte kullanacağız. Bunlar geleceğe yatırımdır. Bu konuda hükümet olarak çok iddialı ve başarılıyız. Okullarımızı her türlü imkânlarımız ölçüsünde daha donanımlı hale getiriyoruz.'
        Pilot uygulamaları tamamlanan proje sonucunda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Ankara'da 81 ilde 3 bin 500 okulda 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı. Bugün dağıtılan tabletlerin 575 bin tanesi 9. sınıf öğrencilerine, 100 bin tanesi de öğretmenlere verildi. Toplamda ise 675 bin tablet dağıtımı gerçekleştirildi.
        İlimizde pilot okullar Rize İmam Hatip Lisesi, TOBB Fen Lisesi, Rize Sosyal Bilimler Lisesidir. Pilot Uygulamada öğrencilerimize 1253 tablet bilgisayar dağıtılmıştır. 1.Faz Kapsamında 874 akıllı tahta takılmıştır, okullarımıza 37 yazıcı dağıtılmıştır.
        1.Faz kapsamında 33 okuldan 20 tanesini ağ alt yapısı tamamlanmıştır. 33 okula tablet bilgisayar dağıtımına önümüzdeki bir ay içerisinde başlanacaktır.
        2.Faz kapsamında 101 okulumuza akıllı tahta takılacaktır.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI