BAKIRCI NET KONUŞTU!

ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ!

EĞİTİM 8.10.2013 14:26:26 15 0
BAKIRCI NET KONUŞTU!





Başkan Bakırcı Kampüs İçin Isırlığı İşaret Etti.

                RTEÜ ( Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi )'nin akademik yılı açılış töreni RTEÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

                Akademik yılı açılış programında söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; Üniversite Kampüsü  yeri ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında Kampüs'ün ısırlık mefkiinde yapılmasının uygun olduğunu yeniden vurguladı.

                Konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Başkan Bakırcı sözlerine şöyle devam etti;

'Rize ciddi manada arsa sorunu yaşayan illerimizden birtanesidir.

Arsa temin etmekte kolaylık saylayabilsek inanıyorum ki Rize'nin içerisinde ve dışarısında yaşayan iş adamı hemşerilerimiz ilimize yatırımlarını daha rahat yapabileceklerdir.

Kampüs için ilimize 5 km. uzaklıkta ısırlık ismi ile adlandırılan kamuya ait 200 dönüm bir alanımız var. Ortada bir iddia var kış aylarında kar nedeniyle yollar kapanır açılamaz deniliyor.

Bugün Devletimizin gücü yerinde.Belediyemiz karla mücadelede gerekli ekipmanlara sahip bir kurumdur. Söz konusu alanın kış aylarında toplam 10 gün dahi kapalı kalması söz konusu değildir. En kısa sürede yüksek maliyetlerde arsa bedeli ödememek ve hazinenin parasını başka yerlerde değerlendirmek anlamında bu alanı Üniversitemizin değerlendirmesini bir hatırlatma anlamında söylemek istedim.

Bir diğer konu ise şehrimiz güvenli bir şehirdir. İnsan yapımız cana yakın ve sıcaktır.Öğrencilerimizin rahat edebileceği bir şehrimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Rize Belediyesine hibe etmiş olduğu' Dursun Kaptan' isimli bir vapurumuz var. Vapurumuzu halkımızın denizle bütünleşmesi amacıyla  gezilerde kullanıyoruz.Öğrencilerimizin arzu etmesi durumunda ilimizi denizden gezmek için vapurumuzu öğrenci ve eğitimcilerimize tahsis edebiliriz. Ayrıca toplu gezileriniz için Belediyemiz imkanları çerçevesinde daima emrinizdedir. Üniversitemizin gelişiminde emeği geçen başta Başbakanımız değerli hemşerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese sevgi ve şükranlarımı sunuyor, 2013-2014 eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum
' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI