Bakan Güler internet kullanıcılarını uyardı.

Bağcılar Belediyesi'nin vatandaşlara ücretsiz ve güvenilir internet hizmeti sağlayacak.

EĞİTİM 12.10.2013 21:02:02 9 0
Bakan Güler internet kullanıcılarını uyardı.


Bağcılar Belediyesi'nin vatandaşlara ücretsiz ve güvenilir internet hizmeti sağlayacak '3B Bağcılar Belediyesi Bağlantı Projesinin tanıtım törenine katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, vatandaşları güvenilir internet konusunda uyardı. Bakan Güler, 'Ne ondan vazgeçeceğiz, ne de risklerine karşı geri tedbir almaktan da geri durmayacağız' dedi.

Bağcılar Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirdiği '2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik kalkınma Mali Destek Programı kapsamında '3B Bağcılar Belediyesi Bağlantısı' projesiyle ilçe genelinde 64 ayrı noktada vatandaşlara ücretsiz, güvenilir internet erişimi hizmeti verecek. İhlasnet üzerinden sağlanan internet hizmetiyle vatandaşlar; cadde, park ve kamu kurumlarında internetten ücretsiz bir şekilde faydalanacak. Dev projenin tanıtımı İçişleri Bakanı Muammer Güler'in katılımıyla gerçekleşti.
Bakan Güler yaptığı konuşmada, internetin dünyada çok yaygın bir hal aldığını belirterek, 'Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, bilgiler havada uçuşuyor. Bir tuşla dünyaya ulaşmak, her işi görmek mümkün. Bu internet ortamını hem iyi, hem de güvenli kullanmak lazım. Güvenli kullanabilmek için de güvenli erişim ağlarının kurulması lazım. Dünyada 2 milyar civarında internete bağlı cihaz var. 1.5 milyara aşkın da kullanıcısı var. Türkiye'deki bu rakam neredeyse 25-30 milyona dayanmış durumda. 20 bin tane sadece bizim İçişleri Bakanlığı olarak denetlediğimiz internet salonları var' diye konuştu.

İnternetin hayatın birçok alanında büyük kolalık sağladığını dile getiren Güler, 'Burada hem eğlence, eğitim dünyası, sanal bir banka, alışveriş merkezi. Günlük yaşamımıza getirdiği bu kolaylıkların yanında işin bir de görünmeyen yanı var. İşte görünmeyen yanı da neredeyse kullanımı 8 ve 10 yaşlarına inen bir dünyada evlerimizde, işyerlerimizde ama önlem almamız da gereken bir sistem. Ne ondan vazgeçeceğiz, ne de risklerine karşı tedbir almaktan da geri durmayacağız. Çocuğun gelişiminde ve iradesinde hangi sitenin uygun olduğu, hangisinin zararlı olduğunu bilmeden internet kullanılmamalı'
şeklinde konuştu.

Bakan Güler, yasa dışı bazı faaliyetlerin internet üzerinden gerçekleştirildiği konusunda da uyardı.

Bağcılar'ın her alanda örnek bir duruma geldiğini belirten Güler, AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin Türkiye'yi farklı bir noktaya taşıdığını söyledi.

BAĞCILARLILAR GÜVENLİ İNTERNETTEN ÜCRETSİZ YARARLANACAK

Bağcılarlı vatandaşlara ücretsiz ve güvenilir internet erişimi hizmetinin 64 noktadan verileceğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, 'Türkiye'de hanelerin yüzde 42.2'si internete sahip. Her 100 evin 47'sinde internet var. Bugün yüzde 47 düşük görünüyor ama bunun son 10 yılda kat edildiğine dikkat çekmek istiyorum. İstanbul'da hanelerin yüzde 65.5'i internet kullanıyor' diye konuştu.

İnternetin insan hayatını kolaylaştırdığını fakat zararlı sitelerin insanlara zarar da verdiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, 'Gerek bizlerin, gerek çocuklarımızın rahat kullanabileceği bir internet bağlantısı bizler için çok önemlidir. İşte bu sistemle güvenilir, sıfır zararlı bir internet sağlıyoruz. Hemşehrilerimize güvenli ve ücretsiz internet sunmayı görev edindik' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Güler, Başkan Çağırıcı ve beraberindeki konuklar internetin ilk uygulamasını yaptı. Güler, 'En güvenli internet Bağcılar'dadır. 3G'niz yoksa 3B'niz burada hazır' diyerek, Bağcılar'ın internet erişiminden faydalandı.

Daha sonra AK Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı üyelerini ziyaret eden Bakan Güler, bazı vatandaşların partiye üyeliğini yaptı.Sabah 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı