AKADEMİK YIL TÖRENLERİ YAPILDI.

REKTÖR VEKİLİ VE RİZE VALİSİ KONUŞMA YAPTI.

EĞİTİM 8.10.2013 20:58:58 15 0
AKADEMİK YIL TÖRENLERİ YAPILDI.




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2013-2014 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. Törene Rize Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, üst düzey protokol üyeleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış töreninde, Rektör Vekili Prof.Dr.Hüseyin Karaman yaptığı konuşmada; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin fiziki altyapısı, fakülteler ve öğrenci kapasitesi hakkında bilgiler vererek, Üniversitenin fiziki imkanlarının gelişmesinde katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, Rize’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade ederek, 2013-2014 Akademik yılı açılışının öncelikle Rize’nin şeref konuğu öğrencilere, bu şeref konuklarını en iyi şekilde geleceğe hazırlama azmi ve gayreti içinde bulunan akademik camiaya ve ayrıca bu şeref konuklarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapan tüm Rizelilere hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Vali Çakır, konuşmasının devamında; “Dünya ile rekabet halinde, dünya ile yarışabilecek nitelikte gelecek hazırlama arzusunda olan bir millet olarak, bunu gerçekleştirecek olan en önemli yapılarımızın üniversitelerimizin olduğunun bilinci içerisindeyiz.

Şehirlerde yöneticiler olarak bizlere düşen görev; siz değerli öğrencilerimize üniversitedeki eğitim programınızın dışında kalan zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için şehrimizdeki sosyal altyapının, kültürel altyapının ve şehir altyapısının hazır hale getirilmesi ve sizlerin daha donanımlı bir hale dönüşmeniz için mekanlar hazırlayarak, bir anlamda lojistik desteği sağlamak olacaktır.

Bizler hem sizin için, hem de şehrimizi geleceğe hazırlama adına bu gayret içerisinde olurken, sizlerden de Karadeniz’in incisi Rize’den, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden sadece bir diploma alıp gitmenin dışında, kendinizi geleceğe hazırlamak adına gayret göstermelisiniz.

Bu yönde yapacağınız faaliyetler konusunda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını gerek staj programları, gerekse kurslar konusunda zorlamalı ve kendinizi geliştirme adına kararlılığınızı göstermelisiniz”
şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Kaçalin, 'Eski Türk Yazıtlarının Türkiye'de Dünü ve Bugünü' konulu ders verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı