“2023 EĞİTİM VİZYONU IŞIĞINDA EĞİTİM KURUMU YÖNETİMİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

“2023 EĞİTİM VİZYONU IŞIĞINDA EĞİTİM KURUMU YÖNETİMİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

EĞİTİM 25.01.2019 13:41:45 31 0
“2023 EĞİTİM VİZYONU IŞIĞINDA EĞİTİM KURUMU YÖNETİMİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de “2023 Eğitim Vizyonu Işığında Eğitim Kurumu Yönetimi” konulu konferans düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Milli Eğitim Bakanlığınca ortaya konan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin amacı anlatıldı.

Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir konuşmacı olarak katıldığı konferansta 2023 eğitim vizyonun odak noktasının insan olduğunu söyledi.

Her sistemin kendini yenilemeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Özdemir, Vizyon bize mevcutta olan sistemin nasıl değiştirileceğine dair hedef gösterir. Yeniden doğma stratejimiz nedir? Çağı nasıl okuyoruz anlamlandırıyoruz. Kültüre, sanata, ekonomiye, üretime nasıl bakıyoruz? Bizler geleceğin Türkiye’sinde nasıl bireyler istiyoruz? Eğitim vizyonumuz geleceği düşleyerek bunları ortaya koyuyor.” dedi.

Bir felsefesi olan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin tamamen yerli ve milli olduğunun altını çizen Özdemir, Eğitim Vizyon Belgesi eğitimin tüm alanlarını, yeni müfredat anlayışıyla ele alarak 2023 yılına kadar yapılacak tüm iyileştirme ve gelişmeleri kapsar niteliktedir.” dedi.

Ortaya konan vizyonda Mevlana’nın pergel metaforundan alıntılar olduğunu kaydeden Özdemir, “ Bizden olan ama farklı çocuklar nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bizden esintiler olacak ama olacaklar aynı zamanda.” diye konuştu.

Özdemir, 2023 eğitim vizyon belgesinin geleceğe yeni ufuklar açarken aynı zamanda geçmişi ötelemeyen, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir eğitim anlayışının yol haritası olduğunu söyledi.

Özdemir, 2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı; ‘Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ahlaklı bireyler yetiştirilmektir. Bizlere düşen görevse bu tasavvur rehberliğinde öğrencilerimizi evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki ve millî tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme, değişim ve ahlak güzelliği ile donatarak bu donanımları insanlık hayrına yapılan işlerde kullanacak şekilde eğitmektir”

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci’de yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Geleceğe yeni ufuklar açarken aynı zamanda geçmişi ötelemeyen, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir eğitim anlayışıyla Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Milli Eğitim Bakanımızın Sayın Ziya Selçuk’un öncülüğünde hazırlanmış olan 2023 Eğitim Vizyonu ışığında eğitim adına tüm birimlerimizle gayret ve azimle hizmet vermekteyiz.

Millî Eğitim Bakanlığımızın yeni dönemde oynayacağı rol, talim ve terbiyeyi, Türk milletinin toplumsal bütünleşmesinin ve ortak ülküye dayalı, şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmektir.

Bizlere düşen görevse bu tasavvur rehberliğinde öğrencilerimizi evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki ve millî tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme, değişim ve ahlak güzelliği ile donatarak bu donanımları insanlık hayrına yapılan işlerde kullanacak şekilde eğitmektir.

Bugünden başlayarak 21. Yüzyıl Talim ve Terbiye Modelimiz ile 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel hedefi, ahlak telakkisine dayalı ve insanı merkeze konumlandıran bir varlık ve bilgi anlayışına hayat vermektir.

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; ‘Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ahlaklı bireyler yetiştirilmektir.

Bu felsefeyle Milli Eğitim Bakanlığımızca büyük emek ve özveriyle oluşturulan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinin hazırlık aşamasında geçmişte yapılmış olan çalışmalar gözden geçirilmiş, çalıştaylar düzenlenmiş ve çalışma grupları oluşturulmuştur.

İl’de ise bu bağlamda gerek Vizyon belgesinin hazırlık aşamasında ve gerekse 23 Ekim 2018 tarihide Vizyon belgesi açıklandıktan sonra ilçe milli eğitim müdürlerimiz, şube müdürlerimiz ile ilimizde görev yapan tüm eğitim kurumu yöneticilerimizin katılımıyla kapsamlı birçok çalışma gerçekleştirilmiştir.

İl merkezimizden başlanarak 8 ilçemizde tüm eğitim kurumlarımızda yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz vizyon belgesinin içeriği, temel felsefesi, vizyon belgesi kapsamında yapılacak çalışmalar bilgilendirilmiştir.

Mesleki ve teknik eğitimle ilgili olarak eğitim kurumlarımız; paydaş kurumlar ve sektörle bir araya gelerek Vizyon belgesi ışığında gerçekleştirilecek çalışmaları değerlendirmiştir. Bu kapsamda hazırlanacak projeler ve işbirliği yapılacak kurumlar konusunda istişareler yapılmıştır.

Artvin’de görev yapan okul öncesi, sınıf, branş öğretmenleri, rehberlik öğretmenleri ile Vizyon Belgesinin ışığında bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları yapılmıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzle paydaş olan başta Üniversitemiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşları Vizyon belgesi hakkında bilgilendirilmiştir.

Artvin merkez ilçe ve diğer 8 ilçemizde düzenlenen çalıştaylarda elde edilen verilerin de yer aldığı İl Geneli Eğitim Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Ortaya çıkan tüm değerlendirmelerin yer aldığı il geneli eğitim vizyonu çalıştay raporu 17 Ocak 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına sunulmuştur.

İl genelinde yapılan tüm faaliyet ve projeler Vizyon belgesindeki temel felsefe esas alınarak gerçekleştirilmiş olup, bundan sonra yapılacak tüm çalışmalarda aynı bakış açısı esas alınarak planlamalar yapılmıştır.

Değerli meslektaşlarım inanıyoruz ki ülkemiz, 2023 Eğitim vizyonu ile belirlediği hedeflere, siz değerli eğitim liderleri ve öğretmenlerimizin inanç, azim ve gayretleriyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle programa katılmalarınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”

Konferansın sonunda milli eğitim müdürü tarafından Özdemir’e günün anısına plaket verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI