2014 ÖSYS'de Rize yüzde 89 tercih edildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ÖSYM Başkanlığı tarafından 2014 ÖSYS sonuçlarının açıklanması dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Yapmış olduğu açıklamada ÖSYM tarafından yapılan ye

EĞİTİM 24.07.2014 13:00:47 26 0
2014 ÖSYS
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü KARAMAN, 2014 ÖSYS sonuçlarıyla ilgili Rektörlük makamında yapmış olduğu açıklamada; 2014 ÖSYS sonuçlarının açıklandığını, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yerleşen öğrencilerin belli olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne toplamda 3790 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 219 da yabancı uyruklu öğrencinin yerleştiğini açıkladı.
Rektör Karaman daha sonra ise, bu sayılara göre toplamda üniversitenin bölümlerine yerleşen öğrenci sayısının 4009 olduğunu, bu yıl ilk defa Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin öğrenci aldığını, Kimya, Biyoloji, Su Ürünleri Mühendisliği, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri ile Jeoloji Mühendisliği bölümleri dışındaki bölümlerin kontenjanlarının yüzde yüz oranında dolduğunu açıklayan Rektör Karaman

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tercih edilme ve yerleşme oranlarının bir önceki yıla göre yüzde olarak 10 puan arttığını, ön lisans programlarının yerleşme ve doluluk oranının % 89 olduğunu, lisans programlarının doluluk ve yerleşme oranının % 96 olduğunu, Üniversitenin tamamında ise % 92.42’lik bir yerleşme ve doluluk oranına sahip oldu.

Bunun da Üniversite açısından çok sevindirici bir durum olduğunu, Üniversitenin tercih edilme ve doluluk oranındaki bu artışta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından verilen başarı bursların ve medyada yaptıkların tanıtımların çok etkili olduklarını açıkladı.

Göreve geldiklerinden bu güne kadar yapmış oldukları çalışmaların sonucunu yavaş yavaş almaya başladıklarını, Türkiye’de her geçen gün büyük şehirlerde ve batıdaki illerde yeni üniversiteler kurulmasına ve ülkemizdeki üniversite sayısı ile üniversite kontenjanlarının artmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak önceki yıllara göre tercih edilme oranında ve öğrencilerin yerleşme oranında önemli oranda artışlar olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN bundan sonraki hedeflerinin üniversitedeki eğitim öğretimin kalitesini daha da artırmak ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu, bunun için de bütün güçleriyle çalışacaklarını, bu hedefe ulaşmaları noktasında her zaman yanlarında olan ve üniversiteden desteklerini esirgemeyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın katkısının çok önemli olduğunu belirtti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI