14 DERSLİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YAPACAK!

Fehmi ve Halil Bakır kardeşler 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası” na katıldı.

EĞİTİM 27.09.2013 07:39:39 93 0
14 DERSLİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YAPACAK!

Artvinli hayırsever Fehmi ve Halil Bakır kardeşler tarafından “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası” kapsamında Borçka ilçesine yaptırılacak olan 14 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin protokolü imzalandı.

 Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile okulu yatıracak olan hayırsever Fehmi ve Halil kardeşler arasında imzalandı.

 İmzaların ardından eğitime verdikleri katkıdan dolayı hayırsever kardeşleri tebrik eden Vali Cirit, “Birçok açıdan Artvin’in şanslılığı tartışılabilir ama görevde bulunduğum yaklaşık bir ay içersinde şunu gördüm: Artvin aslında çok şanslı bir kentimiz. Artvin kendi küçük fakat Türkiye’yi yöneten bir ilimiz. Bürokrasisinden ekonomisine kadar, siyasetinden çeşitli alanlara kadar her alanda başarıyla faaliyet gösteren Artvinlileri görüyoruz. Belki coğrafi şartlar insanların çalışmasını ve mücadeleci olmalarını sağlamış olabilir ama biz buradan Artvin’in insani olarak büyük bir başarıya aç olduğunu görüyoruz. Arzu ettikleri takdirde de çok başarılı olduklarını, bu iş adamlarımız dolaylısıyla daha çok görme fırsatı buluyoruz. İstanbul’u Artvinli yönetiyor, birçok Bakanlıkta Artvinli var, bürokrasinin önemli bir kesiminde Artvinli arkadaşımız görev yapıyor. Dolayısıyla Artvin’de görev yapan bir bürokrat olarak da bizleri bu başarıya eşdeğer bir çalışma içerisinde olmamızı zorunlu kılan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bizde daha çok çalışmamız gerektiğini her gün bir kez daha görüyoruz.” dedi.
Eğitimin önemine dikkat çeken ve eğitim alanındaki her başarının yetersiz başarı olduğunu belirten Vali Cirit, “Eğitim tabi ki çok önemli, eğitim alanındaki her başarı yetersiz bir başarıdır. Her gün kendimizi aşmamız gereken bir süreç yaşıyoruz. Çünkü dünya hızlı değişiyor, Türkiye çok hızlı değişiyor. Bu değişim süreci içerisinde ilimizde eğitim ve öğretim alanlarında daha başarılı olmak istiyoruz. Eğitim alanında sorunlarımız olabilir ama bunu hep birlikte çok çalışarak çözebiliriz. Eğitimde nitelik yükselmeli ama nicelikte iyi olmalıdır. Eğitimde fiziki altyapıyı Bakanlığımız kanalıyla yürütmekteyiz ” dedi.
Artvinli olup da dışarıda yaşayan Artvinlilerin, kentin eğitimine katkı sunmak amacıyla yatırım yapmalarını isteyen Vali Cirit, “Artvinli olup da dışarıda yaşayan kardeşlerimizin memleketlerine yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. İşte bugün protokolünü imzalayacağımız Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulunu memleketlerine eğitim alanında yatırım yapmak için gelen Borçkalı hayırsever Fehmi ve Halil Bakır adlı işadamlarımız yaptırıyorlar. Kendilerine Artvin’e borçlu hissediyorlar.
Borçka ilçemize birazdan imzalayacağımız protokol ile bir eğitim kurumunu bağışlayacak olan Fehmi ve Halil Bakır kardeşlere, Artvinli hemşerilerimize devletimiz adına gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. İş yaşamlarında başarılar diliyorum. Ben Artvinlilerin kadirşinas olduğunu bu vesileyle bir kez daha görmüş oldum.” diye konuştu.
 Protokolde hazır bulunan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise hayırsever kardeşlerin Artvin’e kazandıracakları eğitim yatırımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Doğrusu bugün bizim için güzel bir gün. Borçka’ya yeni bir okul kazandırılıyor. Hayır sahiplerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizim için eğitim çok çok önemli. Ülkemizin de olduğu gibi ilimizin en büyük sermayesi genç nüfusumuz ve öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizi ne kadar iyi, donanımlı yetiştirebilirsek bu ülkeyi o kadar daha kalkındırmış oluruz. Bu gençliğimize ne kadar hizmet edersek, o kadar geleceğimize yatırım yapmış oluruz. O bakımdan biz bu eğitim yatırımlarını çok çok önemsiyoruz ve belli bir sorumluluk aldığım günden bugüne kadar ildeki eğitim kurumlarına yönelik gerçekten elimizden geleni yapma gayreti içinde olduk. Fiziki mekânları modernleştirme, en azındın öğrencilerimizi kolej ortamında eğitim görsün diye her yaz döneminde ciddi bir bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor. Bir kez daha hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. İlimize ve ülkemize hayırlı osun.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile hayırsever işadamları Fehmi ve Halil Bakır Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesi Protokolünü imzalandı.(08 HABER) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI