11O KİŞİLİK KIZ YURDU HİZMETE AÇILDI

11O KİŞİLİK KIZ YURDU HİZMETE AÇILDI

EĞİTİM 30.10.2018 08:01:07 35 0
11O KİŞİLİK KIZ YURDU HİZMETE AÇILDI

Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçe merkezinde yaklaşık 1 milyon liraya yaptırılan 110 öğrenci kapasiteli yurt binasının açılışını Artvin Valisi Ömer Doğanay yaptı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 2016 yılında Artvin’de göreve başladığında ilk ziyareti Şavşat’ta ki Yüksekokulun açılışı için bu ilçeye yaptığını belirterek, 2 yıl sonra bu yüksekokula lazım olan yurt binasının açılışının da yine kendilerine nasip olduğunu dile getirdi.

Doğanay, “En az yüksekokul kadar o okula gelecek öğrencilerin barınma sorunu da önemli. Dolayısıyla Artvin gibi alan olayının çok sıkıntı olduğu bir mekanda yer bulup yurt yapmak çok değerli” diye konuştu.

Şavşat’ta son yıllarda birçok yatırım yapıldığını anlatan Doğanay, “ İlçede eğitim alanında 9 yatırım var. Gençliğe yönelik 3 büyük yatırım var. Sağlıkta 2, sosyal hizmetlerde 2, AFAD da 5 önemli yatırım, bunlar gibi diğer kurumlarda da onlarca yatırım sayabiliriz. Allah bize verilen nimetleri anlamayı ve şükretme nasip eylesin” ifadelerine yer verdi.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili İsrafil Kışla, yurt binasının ilçede yüksekokulun varlığını sürdürmesi için önem arz ettiğini söyledi.

Kışla, “Yurdumuzda 110 kapasiteli olmasına rağmen şimdiden yurdumuza 81 öğrencimiz yerleşti. Yurdun yapılmasında emeği olan herekse teşekkür ediyorum. İlçede ki öğrenci burada ne kadar çok mutlu olursa ilçeye gelecek yıllarda o kadar çok öğrenci gelir. Burada meslek yüksekokulu açmakla bu okul yaşamaz. Öğrenci gelecek ve burada mutlu olacak ki okul yaşasın. Burada bin tane talebe olursa ilçenin geleceğine katkı olur. Bunun için bu müesseselere ve gençliğe sahip çıkalım” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Erkan Balta ise, Şavşat’ın geleceğinin turizm ve eğitimden geçtiğini dile getirdi.

Balta, “Eğitim noktasında bura bir yüksekokulun olması ilçe için avantaj. Eğitimin gelişmesi ilçe turizmine de katkı sunacaktır. Ben burada açılacak yeni bölümlerle Şavşat’ta eğitimin çok daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Buraya gelen öğrenciler sadece buranın ekonomisine katkı sağlamayacak. Buranın tanıtımını yaparak turizmine de katkı sunacak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ile beraberindeki protokol üyeleri kız öğrenci yurdu binasının açılış kurdelasını keserek hizmete açtı.

Doğanay ve beraberindekiler yurt binasını gezdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI