10.Kitabı Çıkan Pazarlı Yazar Aykanat: ”yazacağım, yazacağı, yazacağım”

10.Kitabı Çıkan Pazarlı Yazar Aykanat: ”yazacağım, yazacağı, yazacağım”

EDEBİYAT 27.08.2020 10:44:26 150 0
10.Kitabı Çıkan Pazarlı Yazar Aykanat: ”yazacağım, yazacağı, yazacağım”

Rize-Pazarlı Şair İsmail Aykanat, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 11.Aralık 1990 yılında başlayıp,27 Eylül 2017 yılına kadar öğretmenlik yaparak emekliye ayrıldığını söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kırıkkale Temsilciliğinde bulunduğunu diyen Şair Aykanat, Şiir yazan bir şairim. Şiirlerimde geleneksel anlatım biçimlerin değil, serbest nazım tekniğini kullandım. Bunun yanında kafiyeli şiirlerimde vardır. Şiir benim için edebi türler içerisinde en önemlisi ve kendisine karşı muhabbet beslenebilecek bir türdür.” dedi

Şair Aykanat, Bu kitabım diğer kitaplarımla birlikte 10.cu kitabım ve 6.cı şiir kitabımdır. Diğer 4 kitabım farklı türlerde yayımlanmıştır.6.cı Şiir kitabım “zorluklar kağanı” isminde anlaşıldığı gibi açık açık meydan okuma değil, hisler içi bir yanardağı patlamayı dile getirir. Zorluklar kağanı bir şiirinde adıdır, şiiri orada Türkistan’a, Eritre’ye, Myanmar’a bir taraf olma bir dile getirme olarak ortaya koymaya çalıştım. Çektiklerimi acılarımı anlatmaya çalıştım. Acıdan tat aldığımı acıyla var olduğumu söylemem bu noktada da doğrudur ”diye konuştu.

Rize-Pazar nüfusuna kayıtlıyım.1967 doğumlu bir şairim öğretmen emeklisiyim.1987 yılında ilk kitabım “ikindi yazları” ile yayım hayatıma başladığını vurgulayan Şair İsmail Aykanat, konuşmasını şöyle sürdürdü.” Evliyim. Beş çocuğum var. Şiirlerimde en çok aşkı konu edindim. Bu anlamda bana aşk şairi demek mümkündür. Sanatın Allah için olduğuna inanıyorum. Şiirin insanın varlık nedenini kavramasında araç olması gerektiğini düşünüyorum. Emeklilikten sonra her şeyin bitmediğini, devam ettiğini dile getirmeye çalıştım. Her şey bitmedi ve ben emekli olduktan sonra da kitap çıkarmaya devam ediyorum”.

Aykanat, “Kitap öyle bir şey ki, bir anne ne kadar çocuk sahibi olmağı isterse bir şairde kitap sahibi olmayı o kadar ister. Bende kitap sahibi olmayı heyecanla bekledim.10.cı kitabım olmasına rağmen, yeniden bir kitap çıksa onun kapak çalışmasından, dizaynından, sayfa düzeninden her şeyinden merakla haberdar olmak isterim. Ben haberdar oldukça da ondan zevk alırım. Yeni bir kitabım çıkınca şu kadar kitabım çıktı diyerek yan gelmek, rahat etmek değil, her yeni kitapta tazelenmek söz konusudur. Yazacağım, yazacağım, yazacağım. Sizleri de dahil ederek tüm okurlarıma kitabımı okumanızı diliyorum. Hepinize çalışma hayatınızda ve özel hayatınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı