Çaykur’un sınırlar ötesindeki faaliyetlerini tek bir çatı altında birleştiren slogandır, “Rising Form Rize”
Daha açık ifadeyle, Çaykur artık dünyadaki hinterlandında, Almanya, İngiltere ve Hollanda’daki hedef kitleleri inceleyerek başlatmış olduğu çalışmalardan, elde ettiği sonuçlara yönelik iletişim araçları geliştirme çalışmalarını dünya çapı düzeyinde sürdürme ve geliştirme hedeflerinin sloganı, “Rising Form Rize”dir.
Çaykur, Rize’den yükselen bir yıldız olarak, Karadeniz bölgesinden Türkiye’nin tüm bölgelerinin ardından, Dünya’ya açılma çalışmalarını başlatan Çaykur, gelenekselliğini muhafaza ederek, modernliğe doğru kısa ve uzun vadeli hedeflerini hayata geçirmenin başarılı sonuçlarını almaya başlamış bulunmaktadır.
Gecen yıl Almanya’nın Nurnberg kentinde düzenlenen, dünyanın en önemli organik ürünler fuarı Biofach’a katılan Çaykur, mevcutlarla birlikte piyasaya yeni sürmüş olduğu, siyah, beyaz, yeşil ürün çeşitlerini konu allan dergi ve broşürler ile bu fuara dünyanın dört bir yanından katılan uluslararası firmalara ve ziyaretçilerine kendini ve ürünlerini tanıtma fırsatını elde etmiş oldu.
Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na, Avrupa’da yayın yapan dünyaca tanınmış birçok ekonomik gazete ve dergiler kendisi ile yapmış oldukları röportajlara geniş yer vermiş oldular. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Çaykur’un tanıtım faaliyetlerinin bir diğer adımı olan, Almanca ve İngilizce web sitesinin hizmete açılmış olmasıdır. Ayrıca, Çaykur için çekilmiş tanıtım filmleri, Almanya’nın en çok izlenen kanallarında yer alarak, binlerce izleyiciye ulaşarak, geri dönüşümünün sağlandığı gözlendi. Rize’den yükselen Çaykur yıldızının, kutup yıldızı gibi bütün dünyaya ışık saçmasını diliyorum.
    

ÇAYKUR’UN “RİSİNG FROM RİZE” ÇALIŞMASI NEDİR?

Bayram Ali KAVALCI

20.01.2016 18:29:55

7