Çaykur 2015 yılını tüm birimlerinde hayata geçirmiş olduğu yeni faaliyet ve uygulamalarla geçmiş yıllara göre onlarca farklı uygulama ve yenilikçi hizmetleri üreticilerin ekonomik ve sosyal huzuru için hayata geçirmiş oldu. Son birkaç yıldır, ÇAYKUR tarihinde ilk defa her faaliyetinde birçok rakamsal rekorları kırmış oldu. Yine, ÇAYKUR’un bir kaç yıldır tüm fabrikalarında başlatmış olduğu kapasite yenilemeleri, yeni fabrika yapımları, onlarca yeni ürün üretimi, randevulu sistem, mevcut fabrika ve çay alim evlerinde devam eden teknoloji ve makine yenlikleri, gibi, her yıl ÇAYKUR’un maddi gücüne, güç katmıştır. Bölgenin tek tarımsal ürünü olan milyonlarca yaş çay üreticimizin ekonomik ve refah düzeyinin artmasının nedeni, eskisinden farklı olarak bugün artık yaş çayını huzur içinde satması, akabinde hemen ürün bedeli alacağının banka hesabına aktarılmasıdır. ÇAYKUR üreticileri yaş çaylarını satmak için eskiden çay alim evleri önünde yaşanan, mağduriyetleri, huzursuzlukları, akraba ve hatta kardeş kavgalarını Ak Parti iktidarlarında tarihe gömmüş, huzurun, bereketin ve mutluluğun hakim olduğu yaş çay kampanyaları devreye girmiştir. Artık üreticiler neredeyse bir asırdı yaşadıkları o huzursuzluk ortamından, artık ürününü huzur ve güven içerisinde satmakta, ürün bedellerini gecikmeksizin vaktinde alarak ekonomik hayatına ve geleceğine güvenle yön vermektedir. 2015 yılında ÇAYKUR’un karnesi, bir önceki yıla göre her geçen yıl çok iyi geçmiştir. Bu noktada, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdür Sn. Sütlüoğlu’nun, başat üreticilerin huzuru, tüketicilerin kaliteli ve sağlıklı çay tüketmeleri ve Türk çayımızın geleceği için yapmış olduğu onlarca başarılı çalışmaları yazmaya kalkarsam, sayfalara sığmaz.
Çaykur 2016 yılı yaş çay kampanyasında bu sezon erken giriş yapmış oldu. Buradaki amaç, üreticilerin kaliteli çay satması, kademe, kademe gelen yaş çayını satmakta, sıkışıklık ve yoğunluk yaşanmaması için, ÇAYKUR aylar öncesinden her türlü çalışmayı başlatmış ve önlemelerini almıştır. Fakat bir haftadır, Rize kamuoyunda bir kısım mahfiler tarafından, 2016 yılı yaş çay kampanyasına oldukça huzurlu bir giriş yapan ve bu sezon hedefine 8.650 ton/günlük yaş çay satın alma rekoru vaadinde bulunmuş olan Çaykur’u yıpratmak için ve Çaykur’u üreticilerle, karşı, karşıya getirmek için uğraşanların geçmişte var olduğu, bugünde var olacağı bilinmektedir.
ÇAYKUR YK Başkanı ve Genel Müdür Sn. İmdat Sütlüoğlu, yapmış olduğu tüm çalışmalarla ilgi kamuoyunu bilgilendirme konusunda, ÇAYKUR’da Genel Müdürlük yapan, gelmiş, geçmiş en şeffaf, Genel Müdürlerden birisidir. Hemen her ay, bazen ayda iki defa teşekkülünde yapmış olduğu icraat ve yatırımları vs. her alanda faaliyetleriyle ilgi düzenlemiş olduğu basın toplantısında rakamlara açıklamada, ülke genelinde ve bölgemizde yayın yapan televizyon kanallarından canlı olarak bu basın toplantıları yayınlanmaktadır. Bendeniz 30 yıllık gazeteci, yazar olarak, ÇAYKUR da yapmış olduğu tüm faaliyetlerle ilgili her ay açıklamalarda bulunan ve hemen her ay bu bilgileri kamuoyu ve milyonlarca çay üreticisi aileyle paylaşan, bu kadar şeffaf olan bir Genel Müdür tarafından ÇAYKUR yöneltilmektedir.
Birkaç gündür, bilgi işlem hatasından kaynaklanan eksik bir bilgi nedeniyle, Çaykur tarafından gerçekleşen yaş çay alımlarıyla ilgili, kamuoyunda ÇAYKUR’un aleyhinde olumsuz propagandalar yapılmakta, üreticiler tahrik edilmeye çalışılmaktadır. Bilgi kırlığının olumsuz propagandaya dönüştürmeye çalışan bazı çevrelerin bu tutumu, üreticilerimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik ve tarımsal anlamda göz bebeği olan, Çaykur’u yıpratmanın kendilerine hiç bir faydası olmaz, bilakis milyonlarca ailenin olan, ÇAYKUR’un yıpratılmasına zararı olur. Çay sektörünün bugün ülkemizde amiral kurumu konumunda olan, Çaykur’un başında bulunan Sn. İmdat Sütlüoğlu, Bakanlık, Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği ve birçok resmi kurum ve kuruluşlarda bürokratlık yapmış, ömrünün her devresinde, farklı konum ve görevlerde bulunmasına rağmen hep çay tarımının içeresinde bulunmuş ve çayımızın güçlü geleceği için çalışmıştır. Genel Müdür Sütlüoğlu, son yıllarda Çaykur2da başlatmış olduğu ve bir kaç yıl için de birçoğu hizmet vermeye başlayan çayımızın, üreticiden ve tüketiciden yana, bölge ekonomisinin güçlenmesinden yana yapmış olduğu kurumsal yatırımlar, yenilik ve ürün çeşitliliği, dünyanın en büyük çay paketleme fabrikası gibi onlarca yatırım atraksiyonları gibi çalışmaları büyük bir cesaretle hayat geçiren, bölgemizin ve Rize’mizin ekonomik büyümesine sebep olan bir değerdir.
 

ÇAYKUR ÜRETİCİNİN HUZURU İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Bayram Ali KAVALCI

12.05.2016 07:27:02

2