Öncelikle sizlere, Yazar Burhan Okutan’ı özetle tanıttıktan sonra, “Örgütsel Davranış Modeli olarak Belediyelerde Yönetim İlkeleri ve Uygulamaları” kitabından bahsedeceğim.
Bir misyon, gönül ve hizmet adamı olarak tanıdığım, Yazar Burhan Okutan, 1972 yılında Rize Ardeşen İlçesinde doğdu. 1990 yılında Ardeşen İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Siyasete gençlik yıllarından beri ilgi duyan, Okutan, 1990 - 1991 yılında Refah Partisi Ankara Genel Merkezi'nde bulundu. 1991 yılında Mısır Kahire’ye gitti. Lisans eğitimini Mısır - Kahire El Ezher Üniversitesi Din Metodolojisi- Felsefe ve Doktrin Bölümü’nde yaptı. (Al-Azhar University Foculty of İslamic Theology -Doctrine and Philosophy Cairo - Egypt) 2015 yılında Yüksek Lisansını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü işletme Ana Bilim Dalı'nda bitirdi. Kahire’de bulunduğu yıllarda Türkiye'nin tanıtımında birçok uluslararası fuar ve çeşitli organizasyonlarda görev aldı. 2000 yılında Afyon Emirdağ’da askerlik görevini ifa ettikten sonra Rize Ardeşen’de özel bir dershanede Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak çalıştı. Halen Ardeşen Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevine devam etmektedir. Geçmişinde ulusal bir gazetede üç yılı aşkın köşe yazarlığının yanı sıra şiirle de ilgilendi ve yazmaya devam ediyor. Yazarın; din, politika, bilim ve kültür konularında makaleleri www.burhanokutan.com adresinde yayınlanıyor. Ayrıca bu makaleler Vakit ve Yeni Akit Gazetesi 'Okurun Sesi' sayfasında, Rize yerelinde yayın yapan birçok sitede haftalık olarak yer almaktadır. Arapça, Lazca, Osmanlıca, İngilizce (az) bilen Burhan Okutan evli olup, Ayşe Nevra, Ahmet Kağan ve Mehmet Yiğit adında üç çocuk babasıdır.
Yazar Okutan’ın, en son baskısı gerçekleşen ve piyasada bulunan kitabı, “Belediyelerde, Örgütsel Davranış ve Model Olarak Yönetim İlkeleri ve Uygulamaları” konulu bu kitabı, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından, birliğin amaç ve görevleri doğrultusunda, belediyelerin, kentlerin, yönetim, konum, görev ve hizmet statülerini içeren tanım bilgilerini içeren 145 sayfalık bir kitapçıktan oluşmaktadır. Kitabın önsözündeki ilk yazıyı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu kaleme almış. Yazar Burhan Okutan’ın, bu mütevazı kitabı ile ilgili giriş yazısında, her kitapta olduğu gibi, kitabının içeriği ve kitabın hazırlanması ve baskısına destek verenlere teşekkür açıklamaları yer almaktadır. Yedi bölümden oluşan kitabın, ilk bölümünde, Kent nedir? Örgüt nedir? Konuları ilave tablo açıklamaları ile birlikte çok yalın bir şekilde anlatılmaktadır. İkinci ve üçüncü bölümlerde, Belediyelerde örgütsel iletişim, yönetim ve yönetişimin temel ilkelerini açıklayan çok sayıda konu başlığından oluşmaktadır. Kitabın, beşinci bölümünde, Belediyeler ve Çevre, altıncı bölümde, halka dönük yönetişim uygulamaları, Sosyal belediyecilik örnekleri, sosyal işler müdürlüğü konuları, son bölüm olan, yedinci bölümde ise, sonuca ve faydalanılan kaynaklara yer verilmiş.
Netice olarak, Bu kitap belediyelerimizin seçilmiş başkanları, meclis üyeleri ve belediyeler de hizmet veren memur ve işçilerin, özetle belediyelerle ilgili ve irtibatlı kişilerin bu kitabı mutlaka elde ederek okumaları, işlerini bir o kadar kolaylaştıracaktır. Bu kitapçık, şehirlerine ve vatandaşlarına hizmetlerinin kolaylığı, yerel hizmetlerde halkımızın memnuniyetinin artması noktasında önemli bir bilgi dağarcığını oluşturmaktadır. Yazar Burhan Oktan’ı ortaya koymuş olduğu bu mütevazı eserinden dolayı tebrik ediyorum. Belediyelerimize bu kitap gibi daha çok sayıda önemli eserler kazandırmasını diliyorum.
 

BURHAN OKUTAN’IN BELEDİYELERİN UYGULAMALARI KONULU KİTABI

Bayram Ali KAVALCI

Tarih: 07.10.2015 15:17 5