'kıyamet bu tarihte kopacak' dedi

Öyle bir tarih verdi ki

BİLİM-TEK 16.10.2013 19:28:28 59 0




Birce Bora'nın haberi:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 16 Mart 2880 tarihinde 1950 DA adlı bir asteroidin Dünya’ya çarpma olasılığının yüksek olduğunu ve bunun 44 bin 800 megatonluk bir dinamitin patlamasıyla eş değer etki yaratacağını açıkladı.

NASA’dan bilimciler, çarpma riskinin yüzde 0.3 olduğunu, ancak bunun diğer tüm asteroid riski oranlarından yüzde 50 daha fazla olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Çarpmanın gerçekleşmesi halinde Dünya ekosisteminin büyük darbe alacağı ve yaşananların 65 milyon yıl önce dinozorların yok olmasına neden olan çarpmayı andıracağı belirtildi.

63 YIL ÖNCE KEŞİF

Asteroid, 1950 şubatında keşfedilmiş ve 17 gün gözlemlenip ortadan kaybolmuştu. Astronomlar 50 yıl boyunca izine rastlanmayan asteroidi 2000’de yeniden bulmayı başardı. Biliminsanları, eğer gelecekte bu asteroidin Dünya’ya çarpacağı kesin olarak tespit edilir ve rotasının değiştirilmesi gerekirse, birkaç yüzyıl önce bir roket gönderip hafifçe asteroide dokunulmasının bile çarpışmayı durdurmaya yeteceğini söyledi.risale haber

Hürriyet 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI