Rize’nin Erzurum’daki sesi, Ovit tüneli ile simgeleşmiş isim olarak Rize kamuoyu tarafından tanınan 30 yıllık Erzurum İl Genel Meclis eski üyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 2. Başkanı Tahsin BAYRAMOĞLU;
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTEĞİ DOĞU İLLERİNİN EKONOMİK KURTULUŞUDUR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 2. Başkanı Tahsin Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği başkanlık sisteminin geri kalmış doğu illeri için bulunmaz bir uygulama olacağını açıkladı.
Doğu illerinin parlamenter sisteme ayak uyduramadığını söyleyen, siyasetçi, iş adamı Tahsin Bayramoğlu, “Erzurum’da başlamış birçok proje idarenin çok başlılığından dolayı bir türlü hedefe varamamıştır. Şöyle ki; Palandöken kayak tesisleri yapıma başlandığında dünya da ikinci Davos olacaktı. Ancak maalesef çok başlı sistemden dolayı hedefe varılamadı. Kuzgun barajı 650 bin dönüm arazi sulayacaktı, tarımla uğraşan insanlar göç etmeyecek hayat standartları yükselecekti, baraj yapıldı, Devlet dünya kadar para harcadı, 90 bin dönüm arazi sulamaya geçti fakat proje yetersizliği ve çok başlılıktan dolayı hedeflenen sulamanın 5 te biri ancak yapıldı o da elverişli olmadı. Petrol ofisi dolum tesisine çok para harcandı. 30 ilin akaryakıt ihtiyacı Erzurum’dan temin edilecekti, Erzurum ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktı maalesef sisteme ayak uyduramayıp atıl halde kaldı, Devleti zarara uğrattı. Erzurum İspir de Çoruh nehri üzerinde yapılan Arkun barajına devlet tarafından bölgede yaşayan insanların hakları gözetilmek kaydıyla izin verildi. Ancak idarenin çok başlılığından dolayı bölge halklarının mağduriyeti giderilemedi ispir ilçemiz ve 6 köyün birbiriyle ulaşım mesafesi uzadı, bu durum zaten dar gelirli olan bölge halkını ulaşım açısından ekonomik sıkıntıya soktu, göçe zorladı. Devletin yapmış olduğu hizmetler bölgede yaşayan insanları yerlerinden azami şekilde faydalanıp göç etmeden müreffeh bir şekilde yaşaması için yapılması gerekirken yanlış uygulama ve eksik projeler insanları sıkıntıya sokmaktadır” dedi.
Söz konusu projeler ve bunun gibi nicelerinin hedefe varması halinde Erzurum’un nüfusu bugünkünün iki katı olacağını, halkın göç etmeyecek, Devletin atıl, hedefe ulaşmamış projeler için ağır bedeller ödememiş olacağını söyleyen, Ovit sevdalısı Tahsin Bayramoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu başkanlık sistemini destekliyor, sonuca ulaşmasını canı gönülden istiyorum.” dedi.

BAYRAMOĞLU;

Bayram Ali KAVALCI

15.12.2015 13:11:36

16