Malumunuz, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Ak Parti Rize 6. Olağan kongresi Rize Yenişehir spor salonunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız Türkiye genelindeki Ak parti İl Kongrelerinin ilkini baba ocağı memleketi Rize’den başlamış oldu. Cumhurbaşkanımız sadece, Rize il kongresine katılmakla yetinmedi, iki gün boyunca havadan ve karadan Rize’de yapımı devam eden devasa projeleri ilgili bakan, milletvekili ve bürokratlarla yerinde inceledi. Valilikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında şehrin diğer yöneticilerinin hazır bulunduğu çalışma programları gerçekleştir.

Tek listeyle, oldukça kalabalık, canlı, heyecanlı ve bir o kadar da görkemli güzel bir hava da gerçekleşen il kongresinde, Muhammed Avcı bey yeniden Ak Parti Rize İl Başkanlığına seçilmiş oldu. Daha önce 40 kişiden oluşan Ak Parti Rize İl Yönetim Kurulu sayısı, bu seçimde tüzük gereği 30’a düşmüş oldu.

Başkan Muhammed Avcı, bu yeni süreçte kadrosuna Rize kamuoyunun çok yakından tanıdığı iş dünyası ağırlıklı yeni Ak Parti Rize İl YK. Kadrosunun Rize şehrinde olumlu ve beğenilen bir hava estirdiğine şahit oldum. Başta, Sevgili İl başkanımız Muhammed Avcı kardeşimizi ve bütün YK. Üyelerini tebrik ediyorum. Rize’mize hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmalarını Allah’tan diliyorum.

Rize’mizin ve ülkemizin en büyük yatırımlarından olan, Ovit tünelimiz geçen hafta vaat edilen sürede çok şükür tek tüp olarak kış mevsiminin başlamasıyla birlikte hizmete girmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın memleketinin çalışkan genç il başkanı Muhammed Avcı Bey, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı bey, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak bey, Milletvekillerimiz Hasan Karal ve Hikmet Ayar beylerle birlikte koordineli ve oldukça uyumlu bir şekilde, Rize’de devam eden çok önemli yatırımlarının tamamlanması için bu zamana kadar göstermiş oldukları gayretin, çok daha fazlasını hep birlikte tek yürek, tek kalp olarak hareket ederek göstereceklerine inanıyorum.

Rize’de kurumsal olarak devasa büyük bir teşekkül olan ve binlerce üreticisi, memuru, işçisi, onlarca da fabrikası bulunan Çaykur sistemini oturtmuş, en sistemli ve en sorunsuz çalışan kurum ÇAYKUR’dur. Rize’mizi temsilde ve kurumsal başarı noktasında yine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz ve Rize İl Emniyet Müdürlüğü teşkilatı kurumsal başarılarını ve sistemlerini oturtmuş başarılı kurumlarımızdır.

Bir genelleme yapmak istemiyorum. Ak Parti Rize İl Başkanımız Muhammed Avcı, Bakanımız, Milletvekillerimiz, Ak Partinin tecrübeli Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve Ak Parti İl ve İlçe YK üyeleri de bilmektedir ki, Rize’mizdeki birçok resmi kurum ve kuruluş yıllardır kendilerinden beklenen çalışma performansını verememektedirler.

Başkan Avcı’nın yarısı yenilenmiş mevcut teşkilatıyla, Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın, tecrübeli Milletvekillerimizin, Ankara’daki Rizeli bürokratlarının, teknokratların, Rize dışında farklı illerde önemli görevlerde olan Rizeli siyasetçilerin, harekete geçirilerek sağlayacağı desteklerle, Rize’mize daha hızlı ve daha kalıcı icraatların kısa zamanda hayata geçirileceğine inanıyorum. Sevgi İl başkanım, çalışkan ve güzel insan Muhammet Avcı bey kardeşim, Rize’miz Cumhuriyet tarihinde, iki başbakan ve bir Cumhurbaşkanı çıkartmış nadide çok özel bir şehirdir.  

Rize’miz artık halkının %52 oyuyla ilk defa Cumhurbaşkanı seçilmiş büyük dava adamı Sn. Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye yakışır bir şehri konumuna gelsin. Sizde biliyorsunuz ki, başta şehri merkezimiz olmak üzere, Rize’miz olması gereken şehir konumda değildir. Sizin bunu, almış olduğunuz kaliteli eğitim, bilgi ve siyası birikiminizle ve de bu yeni kadronuzla başaracağına inancım tamdır. 


BAŞKAN AVCI’YA BAŞARILAR

Bayram Ali KAVALCI

23.11.2017 18:38:28

6