Rize’nin, Derepazarı İlçesi Yalı Restaurantta, Trabzon Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Bağımlılıkla Mücadele ve Haber Dili” konulu toplantı ve görsel sunumlar, Rize’de görev yapan yazılı ve görsel basın çalışanları için çok önemliydi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Semih Çoşkun, Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Rize Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Trabzon Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı ve Rize’de görev yapan çok sayıda yazılı ve görsel basın çalışanları toplantıya yoğun ilgi gösterdiler.

Başbakanlık Basın Yayın Ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı’na Yönelik İletişim Stratejisi kapsamında, Trabzon Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Trabzon AMATEM’den Uzman Psikolog Faruk Bozkır’ın sunumuyla gerçekleştirilen “Bağımlılıkla Mücadele ve Haber Dili” konulu toplantıda konuşan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ”Uyuşturucu ile mücadelede en ön önemli safha kişilerin bu zararlı alışkanlıkla başlamasının önüne geçmektir. Eğer bu gibi uyuşturucu illetine düşmüş kişilerin tedavisini yapmak, başta ilgili kurum ve kuruluşlarımızın, bizlerin görevleri arasındadır. Burada gazetecilere ve onların haberlerini yayımlayan gazete ve televizyonlarda önemli sorumluklar düşmektedir. Çünkü uyuşturucu sadece onu kullananı değil, tüm toplumu zehirlemektedir. O nedenle uyuşturucularla mücadele eylem planında yönelik çalışmalarda hep birlikte hareket etmeliyiz. ”diye konuştu.

Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’da, Rize’de uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerle ilgili son yıllarda elde ettikleri operasyon başarı raporlarını toplantıya katılan basın mensuplarıyla paylaşarak, bu konuda Rize Emniyetinin il genelinde ne denli başarılı olduğunu gereceğini ortaya koydu.

Konu ile ilgili meslektaşlarına detaylı bilgiler aktaran, Trabzon Basın-yayın ve Enformasyon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı’nın ardından, Bağımlılıkla mücadele ve haber Dili konulu sunumunu sinevizyon eşliğinde gerçekleştiren, Trabzon AMATEM’den Uzman Psikolog Faruk Bozkır’ın konuşmasını ve diğer protokol konuşmalarından bir hayli bilgilenen ve memnun olan Rize basını, bu önemli sunumun sonunda ilgililere yönettikleri sorular ve aldıkları cevapları bir sohbet havasında tamamladılar.

Bu başarılı Organizasyonu gerçekleştiren, Trabzon Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı ve beraberindeki ekibini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum.


BASIN’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE HABER DİLİ

Bayram Ali KAVALCI

30.05.2017 18:45:22

7