Merhum Cemil Meriç’in; “İnsanlık haysiyetini bütünü ile kaybeden bu zavallılar hiçbir devrin ve hiçbir medeniyetin ölçüleriyle aydın sayılmazlar” sözünü yaşadığı döneme haps edersek yanılmış oluruz!
Yine Meriç’in; “Aydın olmak için önce insan olmak lazımdır” sözü ile birlikte, ben de “entelektüel gevezeler” diye yaftaladığım ve benim için yarım yamalak bile olmayan aydın müsveddeleri için birkaç kelam etmek isterim bu yazım vesilesi ile…
 
Cemiyetin değer yargılarından bihaber yetişen ve hasbelkader ülkenin sosyal ve siyasal yapısı üzerinde söz sahibi olan bu ülkenin “aydın geçinen akademisyenleri” ülkemizde meydana gelen olumsuz gelişmeler karşısında kafalarını kuma gömerek “millete ders” vermeye kalkarlar!
Bu dün de böyleydi bugün de maalesef böyle…
Devletin ya da milletin zaafa düştüğünü hissettikleri an söyleyemeyecek ve yapamayacak şeyleri de yoktur bu kişilerin!
 
Yıllarca toplumda muteber olarak değer gören bu akademisyenler; söz konusu mesele devletin ve milletin hayrına ise yargısız infazlarına başlar ve bu kesimin kışkırtmaları sonucu halkın öfkesini galeyana getirirler…
 
Milletin kahir ekseriyetinin hemfikir olduğu gibi, devletin adaletinin hukuka dayanmaması noktasında ki endişeler, aslında tüm toplumun üzerinde mutabık olduğu gerçeklerdir!
Fakat hukuk sadece adalet dağıtması gereken en temel fonksiyon olması gerekirken, ülkemizde özellikle sözde akademisyenlerin bildirisin de olduğu gibi çifte standardın adı olmuştur!
 
Bu kesim olup bitenlere rağmen ülkemizin bir bölgesinde siyaset yaptığını zanneden ve ülkemizin birlik ve beraberliğini her Allah’ın günü dinamitleyenlere karşı büyük bir hoşgörü gösterilebildiğine ve buna rağmen adaletten bahsettiğine şahit olmaktayız…
 
Ellerinde ki silahlarla, dillerinde ki nefretlerle PKK’yi kendi açılarından güçlü gören bu zihniyet, Doğu İllerimizde olup bitenleri görmezden gelmekte ve “Kürt sorunu” arkasına sığınarak seslerini hayasızca çıkarabilmektedir!
 
Benim hayretle gördüğüm ve müşahede ettiğim gerçek şudur;  bu akademisyen titri olan okumuş yazmışlar, bu ülkenin değerlerin tahribi karşısında suskun ve teslimiyetçi kalıyorsa bunun tek sebebi vatan sevgisi karşısında ki gösterdikleri zaaftır!
 
Bana öyle geliyor ki biz toplum olarak güce boyun eğmeye meyilliyiz!
Güç kimdeyse o haklıdır, diğerleri bu gücün karşısında peşinen kaybetmişlerdir!
 
Toplumu yönlendirmesi gereken fikir adamları ve entelektüellerimiz de bu güce ram oluyor her dönem!
Maalesef görülüyor ki, bu ülkenin sözde aydını, cemiyet menfaatine hareket ettiğini söylerken yalan söylemektedir!
Aslında güce boyun eğdiğini söz ve davranışlarıyla da teyit etmektedir…
Ve bu kesim toplumu “bir sürü” ve “gücün esaretine”  girmesi konusunda başarılı manevralar yaparak iknada edebilmektedir!
Acı olan gerçekte budur aslında!
 
Devletin kazılan hendeklere karşı birkaç aydır başlattığı süpürme hareketine bakış açımı merak eden okuyucularıma şunu ifade edeceğim;
Dışı ağrıyan bir kişiye şefkat ve merhamet, onu yanaklarından okşamak mıdır?
Yoksa bağırta bağırta dışını çekmek midir?
Devletin bugün yaptığı bundan başka bir şey değildir…
Bu ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi; toplumsal meselelerde ortak bir noktada birliktelik gösteremememiz ve buna bağlı olarak halledilmesi gereken meselelerimizi erteleyerek kangren haline dönüşmesine zemin hazırlıyor olmamızdır…
Evet sizi duyar gibiyim; Devletin bu bölgede “açılım “ adı altında gösterdiği zaaflara ne demeli diye soruyorsunuz!
Bu konuda on yıldır yazıp çizen birisi olarak geçmiş yazılarıma bakmanızı tavsiye edebilirim…
 
Son sözüm; Mehmetçik bu zorlu kış şartlarında ülkemizin bir bölgesin de, zor, meşakkatli ve bir o kadar da onurlu bir görev ifa ederken bu ülkenin her bir ferdi Mehmetçiğe sahip çıkarak dualarını esirgememelidir…
Ve tabii; “Aydın denilen kişi “vatanının ve milletinin şaşmaz savunucusu değilse; aydından çok şarlatandır!”
 
Görüşmek üzere, Allah’a emanet olunuz… 

ezer HASAN
26.01.2016 09:59:38
Efsane sönmesin diye tarihi, yalan tahtından inmesin diye gerçeği,masal susmasın diye hakikatı feda edenlerin aydın sanıldığı bir ülkenin karanlığına şaşılmamalıdır.Hainlerin kahraman bilinmesine göz yumanlarla kahramanların hain tanınmasına ses çıkartmayanlar aynı esfel-i safilin'in çamurundandır!Sahte aydınlar olmasaydı sahte kahramanlar olmayacaktı.İhaneti gizleyenler hainler kadar suçludur!

Osman Aygün
26.01.2016 10:54:37
Gereken herşey yazılmış,bize düşen yazinin sahibine teşekkür etmek kalıyor.

özlem
26.01.2016 11:22:01
vatanımızın misakı milli sınırları, birlik beraberliği her şeyin üzerindedir. ülkemiz üzerinde hain planlar kuran, insanımızı birbirine kırdırmaya çalışan adı her ne olursa olsun,(ama politika, ama terör örgütü) her biri hüsranla sonuçlanacaktır. çünkü güzel ülkemin her bir vatandaşı hangi bölgeden olursa olsun bu duruma asla müsaade etmeyecektir. gözlerini hırs bürümüş gerek yöneticilerimiz, gerekse de vatandaşlarımız bir an için kafasını kaldırıp çevresine baksa her şey tüm gerçekler gün gibi ortadadır. artık insanlarımızın gözündeki perdenin kalkma zamanı geldi de geçmedi mi sizce?

Alper Yılmaz
26.01.2016 12:22:47
aydın denilen kişi vatanının ve milletinin şaşmaz savunucusu değilse; aydından çok şarlatandır!” daha ne denir ki,kalemin hep var olsun akın abi.

fatma gúmusoglu..
26.01.2016 12:59:28
Cok güzel ve aydinlatici bir yazi tesekkürler..Abdurrahim bey kaleminize ve yüreginize saglik..saygilarimla

Metin Yıldız
27.01.2016 16:20:59
dışı ağrıyan bir kişiye şefkat ve merhamet, onu yanaklarından okşamak mıdır? yoksa bağırta bağırta dışını çekmek midir? devlet millet el ele vermiş o ağıran dişi çekmeye çalışıyor sn akın. buna da hiç bir güç engel olamayacak inşAllah.

Firdevs
29.01.2016 10:35:06
bu aydınları akıl adamı diye milletin başına eden bu iktidardı bunu hiç bir zaman unutmamalı türk evladı!

Kemal Aydın
29.01.2016 15:05:45
bun aydınlardan bir şey olmaz,bu muhalefetten de bir şey olmaz,elimiz mahkum bu iktidara,varsa iyisi söyleyin bizde ona göre karar verelim.

Ahmet kahraman
31.01.2016 14:48:33
Hiç kimsenin aklına gelmiyor, bu aydın kesimi gitsin o bölgeye canlı kalkan olsun terör mağduru Kürtlere. Cesaretleri varsa gitsinler biz de alkış tutalım.

Murat Salih
6.02.2016 15:58:24
Ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. Ülkesini seven kim olursa olsun birlik duygusu ile hareket ederse bu sıkıntıları ancak aşabiliriz. Kalemin susmasın.

“Aydın olmak için önce insan olmak lazımdır!”

Abdurrahman Akın

26.01.2016 09:29:06

9