AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan, beraberinde AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcıları Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye  Erdoğan, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 24 Dönem Ağrı Milletvekili  Ekrem Çelebi ve Ak Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Harun Armağan, Ak Parti Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

Rize basınının da davetli olduğu, Ak Parti İnsan Hakları Başkanı, Rize gelini İstanbul Milletvekili, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan ve berberindeki çalışma arkadaşlarını, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve Ak Parti Rize İnsan Hakları Başkanı  Av. Ali Rıza Sancaktutan, AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin ve Ak Parti Rize İl ve İlçe YK Üyeleri tarafından karşılandılar.

Rize gelini, Dr. Ravza Kavakcı Kan, Ak Parti Rize İl Başkanlığında, Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ile birlikte biz gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün terör örgütlerinin tümüyle sınırlarımızın içinde ve dışında çok büyük bir mücadele veremeye devam edeceklerini vurgulayarak, ' Bu mücadelemiz devam ettikçe onlar daha saldırgan oluyor ama son demlerini yaşıyorlar. Geçmişte birçok haince ve kalleşçe katliamlara yaparak masun insanlarımızı katleden bu hain faillerin birçoğunu canlı ve ya cansız güvenlik güçlerimiz ele geçirmektedir. Bütün güvenlik güçlerimize dualarımızla tebriklerimizi sunuyoruz. Rabbim terörle mücadele edenlerin yar ve yardımcısı olsun.' ifadesini kullandı.

Ak Parti İnsan Hakları Başkanı, İstanbul Milletvekili ve Genel başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan,  'Fırat Kalkanı Harekâtında nasıl yaptıysak,  biz de gittik, gördük. Sınırın içinde ve dışında her türlü mücadele bizim vatandaşlarımızın güvenliği için devam edecek. Türkiye terörle mücadeleye çok büyük bir başarıyla ve kararlıkla devam edecek. Dünyanın neresinde olursa olsun,  bizim 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen bir Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız var.  Sadece bu ülkenin insanlarının haklarını değil, dünyadaki bütün ezilen, zülüm gören, insan haklarından mahrum bırakılan mazlumların insanca ve özgürce yaşama haklarını savunan bir liderimiz var.' diye konuştu.

Dr. Ravza Kavakcı Kan, “Kurban Bayramı dolayısıyla, çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu kurban bayramını aileleri ile birlikte değil, haftalardır Türkiye'nin farklı bölgelerindeki onlarca şehre giderek, şehitlerim ailelerini, mezarlarını ziyarete ettiklerini dile getirerek, Zoğara Kampı, Soylu Üssü, Osmaniye bayır Bucak Türkmenleri kampı ve Şanlıurfa Suruç kampını ziyaret ettik. Hiç zaman, Kürt, Türk, Roman, Alevi, Sünni, laz vs. gibi ırk ayrım yapmadan, doğu, batı,  Karadeniz hiç fark etmeden ekimizle beraber ülkemizin her yerinde ve topraklarımızın da dışına çıkarak bizi bölmeye çalışanlara güzel bir mesaj verdik. Her yerde şunu gördük. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi birbirimize düşüremezler. Bu ülkenin vatandaşları dili, dini, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun hepsi birbirinden değerlidir ve eşittir. Bu topraklarda ve dünyanın hiçbir yerinde bir hak ihlali olmaması için mücadelemiz yılmadan, yorulmadan inşallah devam edecek. Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yapılanları unutmak ve bu vahası, insanlık dışı zulümlere karşı hükümetimiz ve İnsan Hakları Başkanlığımız olarak buralarda yaşanan büyük büyük katlamalarının durdurulması için en yoğun çalışan devlet ve hükümetiz. Türkiye, Türkiye'ye yakışır tutumunu sergilemektedir. Bu katliama karşı biz de AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak hükümetimizin yanındayız. AFAD zaten kamplarda gördüğümüz gibi çalışmalarını başlatmış. Oradaki kardeşlerimize destek olacağız inşallah.' değerlendirmesini yaptı.

Rize gelini, başarılı siyasetçi, Ak Parti İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan ve beraberindeki İnsan Hakları Yardımcılarını ve Rize Programını başarılı bir şekilde organize eden,  AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı’yı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakçı'nın ardından

Bayram Ali KAVALCI

7.09.2017 07:28:55

6